Als deler van inkomen kun je op de pagina van Donorbox, waar je via de website van Collectief Kapitaal automatisch naartoe geleid wordt, aangeven of je een voorkeur hebt voor een stad. Zo niet, dan verdeelt Collectief Kapitaal de financiële middelen. Zo wel, dan komt jouw donatie in die stad terecht. Van iedere donatie die binnenkomt, gaat 75% rechtstreeks naar mensen die bestaansonzeker zijn. De overige 25% gebruikt Collectief Kapitaal om haar activiteiten mee te financieren. Het is belangrijk om daarin een verschil aan te brengen tussen beheer- en administratiekosten en uitvoeringskosten. Ten dienste van onze missie – een samenleving waarin niemand meer hoeft te vechten voor zijn bestaan – ontwikkelen we allerlei programma’s, doen we onderzoek naar onze interventies, bouwen we lokale collectieven etc. Het organiseren daarvan kost tijd en geld. Daarvoor gebruiken we een deel van de 25%.
In de afgelopen jaren echter, hebben we deze 25% voornamelijk gespaard. Onze missie brengt risico’s met zich mee. Onze actie stuit telkens op hobbels die vaak worden veroorzaakt door wet- en regelgeving. Door te doen ontwikkelen we daar kennis over en proberen we deze hobbels weg te nemen door erover in gesprek te gaan met besluit- en beleidsmakers. Tegelijkertijd willen we dat niemand die Collectief Kapitaal ontvangt, daar zelf de risico’s van hoeft te dragen. Met het geld dat we hebben gespaard kunnen we die risico’s opvangen.
Tenslotte wordt een klein deel van de 25% (minder dan 5%) aangewend om organisatiekosten mee te dekken zoals het onderhoud van de website (content maken) en onze administratieve kosten (ook accountantskosten).
De mensen die inkomen delen met Collectief Kapitaal delen gemiddeld het vaakst €50,- per maand voor minimaal een jaar. Per persoon die we een jaar lang €1.000 per maand willen schenken, hebben we - als je de 25% eraf haalt - iets meer dan drie delers nodig.